Letterenhuis

Ben je een echte boekenwurm, of boeit de geschiedenis van literatuur jou wel? Dan is een bezoek aan het Letterenhuis absoluut de moeite. In Antwerpen stond overigens ook de wieg van de boekdrukkunst. (Nu ja, daar is discussie over, maar met Christoffel Plantijn hadden ze alvast wel een grote meneer als inwoner – het Plantijn-Moretus Museum is overigens ook zeer de moeite!)

In het Letterenhuis kan je geschriften van Conscience of Elsschot zien, of ontdekken hoe Louis Paul Boon en Hugo Claus te werk gingen. Het wereldbeeld van Paul van Ostaijen of Tom Lanoye ervaren en hoe dat hun schrijven heeft beïnvloed kan je leren kennen. En curiosa bekijken, zoals pennen en brieven en dagboeken, ... Dankzij het museumparcours leer je verschillende thema's kennen die de literatuur in Vlaanderen heeft aangeraakt, en krijg je achtergrondinformatie.

Een must voor wie van boeken houdt, maar ook voor wie in de geschiedenis van Vlaanderen geïnteresseerd is. De Vlaamse literatuur is namelijk lang niet altijd ontspannend geweest, maar vertelt van een geschiedenis waarin veel gestreden is: zowel in de letterlijke als figuurlijke zin van het woord.