Het ModeMuseum

The place to be voor fashionista's is zonder enige twijfel het ModeMuseum. In het MoMu bevinden zich meer dan 25 000 stukken, gaande van kantwerk (waar Antwerpen en ook wel Brugge heel bekend voor zijn), accessoires, kleding en schoenen. Zowel historische kostuums als moderne kledingstukken worden in het MoMu bewaard: een geschiedenis die teruggaat tot in de 16de eeuw! Ontwerpers die in het ModeMuseum een plaatsje hebben zijn heel divers, en hebben allemaal een eigen stijl: Ann Demeulemeester, Yohji Yamamoto, Dries Van Noten.

Het moest bijna, een ModeMuseum in Antwerpen. Met ook een echte Modeacademie die tot ver buiten de grenzen bekend is, doet Antwerpen op deze manier ook de naam als "modestad" eer aan.

Een vaste collectie heeft het MoMu niet: per jaar zijn er twee thematentoonstellingen. Twee keer per jaar is het MoMu dus gesloten om te werken aan een heel nieuwe opstelling. Wie dus twee keer per jaar gaat, krijgt ooit alles eens te zien. De losse tentoonstellingen in het MoMu zijn vrij toegankelijk en steeds verschillend.

Let op: je kan de stukken niet kopen... De shopaholics gaan dus best op een werkdag of zaterdag zodat ze daarna in de Nationalestraat eens bij onder andere Dries Van Noten kunnen binnen wandelen. Wie weet lopen ze hem zelf wel eens tegen het lijf op het terras van de Resto Lombardia of in de oude stadsfeestzaal!