Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Het MUHKA is het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen, en verzamelt kunst die recenter van aard is. Dit kan alles zijn, van beeldende kunst tot film maar ook moderne media. Hedendaagse kunst is leuk om naar te kijken maar niet altijd makkelijk om te begrijpen. Vandaar dat het MUHKA ook geleide wandelingen aanbiedt, op ieders niveau. Er zijn klassieke rondleidingen, maar ook wandelgesprekken. Verder zijn er ook rondleidingen die op families gericht zijn, en dus ook kinderen meer aanspreken.

Met Hedendaagse Kunst ben je natuurlijk nooit klaar. Het MUHKA verzamelt intensief nieuwe werken die in hun kraam passen. Zo komt het dat een bezoek aan het MUHKA geen twee keer hetzelfde is. Kunstenaars met een prominente plaats zijn onder andere Panamarenko, Colpaert, Delvoye en De Vree – het is opvallend hoeveel namen je zal herkennen wanneer je in het MUHKA rondwandelt.

Houden van Moderne Kunst vraagt een openheid van geest, omdat het net zo nieuw is. Van traditionelere werken heb je aangeleerd gekregen dat het Kunst met de grote "K" is, voor Hedendaagse Kunst is het veeleer het zoeken naar en ervaren wat het met je doet, dat belangrijk is. Je afvragen wat kunst is, en of iets kunst is, mag gerust centraal staan.